Burgarost: Ett test.

Burgarosten hörni mina kära läsare kan mycket väl vara den hemgjorda burgarens riktiga sorgebarn i sällskap med ett undermåligt bröd (exempelvis allt från Korvbrödsbagaren och/eller Max etc etc).
Nedan syns fem alternativ på "fulost" som finns att köpa på den svenska livsmedelsmarknaden för gängse privatkonsument. Fyra av dessa har jag funnit på Lidl och en hos ICA. Har ni läsare förslag på bra fulost/fulcheddar så är ni välkomna att lämna kommentarer om detta i fältet nedan. Här följer nu testet:
 
* Valley Spire Cheddar: Testets överlägset sämsta "deltagare": Gummilik konsistens, konstig fadd smak och jättedålig textur/smältegenskaper. Resultatet blir en blekgul, svettig gummihinna på burgaren. Icke så aptitretande. Slutbetyget blir - 1 av 5 cheeseburgare.
 
 * Tenery Emmenthaler 16X: Testets "tvåa"; utmärkta smältegenskaper och len, mjuk smak. För dålig sälta för min del men vissa uppskattar ju det också. 
Denna bleka mjukis får slutbetyg 3 av 5 cheeseburgare.
* ICA:s hamburgarost: En trevlig och lite tjockare skiva smältost med bra smältegenskaper och len smak. Inga konstiga bismaker men inte heller riktigt den sälta jag eftersöker hos en burgarost. Men den får 3 av 5 cheeseburgare. 
* Tenery Cheese Singles/Milbona Chestery: Testets absoluta vinnare och de bästa "fulburgarostarna" som finns tillgängliga för oss "dödliga" (läs "vi som inte driver finburgarhak och har tillgång till grossisternas finburgarostar) på den svenska privatkonsumentsmarknaden i dagsläget! Grymma smältegenskaper (vilket nog synts på de bilder jag lagt upp på burgare och pommes) och exakt den sälta och runda mjukhet jag eftersöker hos en burgarost. 
 
Testets vinnare får slutbetyget 4 av 5 cheeseburgare!
(Kostar runt 16 kr styck hos Lidl) Så ut och hamstra vänner! Jag ser alltid till att ha runt fem, sex paket i kylen så man aldrig står utan... 
Vilken burgarost är enligt er en riktig fempoängare? Jag letar som ni ser fortfarande efter min. 
På återseende! 
/ TheBurgerRevolution